Nedvességkapacités és tápanyagszint mérés a gyökérzónában

A Delta-T által gyártott WET Sensor elengedhetelen eszköz, ha a talaj vagy termesztőközeg méréséről van szó

A Delta-T WET Sensor kulcsfontosságú alkalmazásai az intenzív kertészeti kultúrákban és talajkutatásban, mind talajon, mind pedig különféle közegek mérésére használhatóak. Egyedi képessége a pórusokban elhelyezkedő víz vezetőképesége (ECp), amely a növény számára felvehető.

Alkalmazási területek

A Delta-T WET Sensor kiváló megoldást ajánl a következő mérési célokra...

 

Tápanygutánpótlás a hidrokultúrás termesztésben

A közeges termesztés során a tápanyagok pótlása az öntözővízhez keverve történik – ez a tápoldatozás.

A tápanyagszint beállítása során az öntözővíz tartalmának és vezetőképességének (EC) ellenőrzésével és a kívánt tápanyag hozzákeverésével történik. A Delta-T WET mérőműszer kiválóan alkalmas ezen fontos információk mérésére.

Sós talajok

Ha az öntözővizet recirkuláljuk, vagy nagy sótartalmú vízadó réteget használunk, akkor idővel megnövekedik a talaj sótartalma, ami jelentős terméskiesést eredményezhet. A WET mérőműszer gyors és hatékony eszköze a sótartalom mérésének, biztosítva a termelőt arról, hogy a fontos információkat megszerezze és ezáltal a lehető leggyorsabban tudja megtenni a megfelelő intézkedéseket.

Konténeres díszfák és díszcserjék

A tápoldatozás mellett a tápanyagok utánpótlása történhet szabályzott tápanyag leadású műtrágyák használatával. Ebben az esetben a tápanyag felvétel mértéke az időjárási körülményektől függ. A Delta-T WET mérőműszer használatával meghatározható a termesztőközeg EC-je, megszűntetve a becsült értékek alapján történő munkát.

 

Előnyök

A WET mérőműszer többfajta tulajdonságot egyesítve nélkülözhetetlen a kertészeti termelés során.

 

Időt és költséget takarít meg

A WET mérőműszer teljes mérési eredményt szolgáltat 5 mp alatt – lehetővé téve több száz növény mérését naponta.  Használata kiválthat drága laborvizsgálatokat és biztosítja, hogy a növények optimális körülmények között fejlődjenek.

Abszolút pontosság

Vízkapacitás ± 3%

Pórusvíz EC ± 0.1mS.cm-1

(vízminőség függvényében)

Hőmérséklet ± 1.0°C

Kutatási szintű mérőfej

A WET mérőműszereket több mint 15 éve használják kutatási célokra. Az innovatív ASIC-alapú kivitelezés és a 3 paraméteres mérés hatékony megoldást jelent a költségérzékeny kertészeti és mezőgazdasági kultúrák mérésére.

Egyszerű használat

Helyezze be a közegbe a WET mérőfejet, nyomja meg a [Read] gombot és válasszon az értékek közül [q]:

Vízkapacitás 65%

Pórusvíz EC  4.1 mS.cm-1

Hőmérséklet27.2°C

Részletes leolvasási értékek is megjeleníthetők, de erre általában ritkán van szükség.

Speciális kalibrálás

A WET mérőműszer alap beállításként általános ásványi és szerves közeg, homok valamint agyagos talaj kalibrációval rendelkezik. Speciális közeges kalibrálásra is lehetőség van – lásd a rendelési információt.